Kuná

Kuná byla založena v roce 2012 Mariou Fernandou Andrade a Luisem Manuelem Leonem. Jedna z nejlepších značek z Ekvádoru. Kuná spojuje sociální angažovanost, silné povědomí o biodiverzitě, ekologickém zemědělství a vysoké kvalitě. Existuje úzký vztah s Kichwa Asociación Wiñak v Amazonii.

Pár charakterizuje nadšení, vášeň a povědomí o kvalitě. Z ničeho nic vyhráli v El Salon del Cacao y Chocolate Ecuatoriano ve svém prvním roce hlavní cenu: "nejlepší čokoláda z Ekvádoru."

Ekologická a společenská odpovědnost jsou důležitými aspekty značky, proto v roce 2014 získala i ocenění „nejlepší exportní produkt z Ekvádoru“.

Historie čokolády Kuná začíná úzkým vztahem s Asociación Wiñak, kooperací Kichwa z Archidony v amazonské oblasti Ekvádoru. Zvláště kvalitní kakao se získává z pralesa, jehož součástí je částečně i biosféra Unesco Sumaco. Sklízí se jen ty nejkvalitnější boby. Kromě toho se pro čokolády s vyšším procentem kakaa používá kakao z Unión de Asociaciones Artesanales Eloy Alfaro de Esmeraldas.

 

 

Fotogalerie: Kuná