Millésime Chocolate

 
Gastronomická čokoláda z fazolí na tyčinku zakořeněná v belgické tradici
 
Jean-Christophe Hubert založil Millésime Chocolat v roce 2017. Je belgickým historikem umění s jemnými chuťovými pohárky a vášní pro čokoládu, takže jeho dobrodružství od fazolí k tyčince je logickým krokem.

Čokoláda z bobů po tabulku zakořeněná v belgické tradici

Jean-Christophe Hubert založil Millésime Chocolat v roce 2017. Je belgickým historikem umění s jemnými chuťovými pohárky a vášní pro čokoládu, takže jeho dobrodružství od bobů k tabulce je logickým krokem. Po absolvování základních kurzů výroby čokolády a cukrovinek pokračoval ve studiu světa čokolády na CIRAD v Montpellier a na Fine Cacao and Chocolate Institute v New Yorku. Stejně jako v dobrém víně, Millésime pracuje výhradně s organickými kakaovými boby z výjimečných plantáží a terroirů, aniž by míchaly plodiny nebo roky sklizně. To vysvětluje, proč vyrábějí pouze omezené množství každého produktu. Rok sklizně – Millésime, ve francouzštině – je napsán na tabulce. Millésime plně kontroluje zpracování surových kakaových bobů, od pražení až po výrobu tabule. Používají klasické znalosti a autentické výrobní dovednosti, které se po staletí vyvíjely ve slavném belgickém čokoládovém průmyslu. Mezi jejich produkty patří přírodní tabulky "grand cru", ale také gastronomické odrůdy. Millésime Chocolat patří mezi nejlepší belgické čokolatiéry.

Fotogalerie: Millésime