Krakakoa

Souostroví Krakakoa je indonéská značka čokolád vyrobených „od farmáře až potabulku“. Značka, kterou v roce 2013 založili Sabrina Mustopo a Simon Wright, je jedním z prvních výrobců čokolády typu bean-to-bar v zemi.

Indonésie je třetím největším producentem kakaa na světě. Ale ani tady si drobní pěstitelé na kakau moc nevydělají. Krakakoa však nepracuje se zprostředkovateli, ale přímo s farmáři. Pomohají jm se školením a odměňují kvalitní výrobu prémií až 200 % běžné tržní ceny.

To znamená:

Až trojnásobně vyšší příjem vytváří pro zemědělce stabilní a bezpečnou budoucnost.

Krakakoa učí farmáře o udržitelném zemědělství a snižuje používání a šíření chemických pesticidů a hnojiv.

Prevence migrace do města prostřednictvím ekonomické boomu ve venkovských oblastech.

A hlavně je to neuvěřitelně krásná značka s velmi chutnou čokoládou. Zlato z Indonésie.

 

 

Fotogalerie: Krakakoa