Chocolate Tree

ČOKOLÁDOVÝ STROM, Dunbar, Skotsko, Velká Británie

Skotští výrobci čokolády rádi nacházejí hranice, a tak pravidelně přicházejí s novými, vzrušujícími kombinacemi chutí. Nikdy ale nesleví z kvality a etiky. Pokud máte tabulku Chocolate Tree, můžete si být jisti, že všechny ingredience jsou špičkové, od pečlivě vybraného organického kakaa až po cukr. Poblíž vzdušného pobřeží Dunbaru ve Skotsku vyrábějí výrobci čokolády a životní partneři Alastair a Friederike Gowerovi od roku 2012 čokoládu typu bean-to-bar. Společnost Chocolate Tree byla založena v době, kdy hnutí řemeslné výroby čokolády v Evropě teprve začínalo, čímž se stala jedním z průkopníků.

Venezuela, Peru a Belize jsou jejich preferovanou volbou původu pro tmavé čokoládové tabulky, které obsahují 70 % až 100 % kakaa. Jejich posláním je vytvářet čokoládu s jemnou chutí a zároveň chránit biologickou rozmanitost a odměňovat farmáře vysokou cenou za kakao. Čokoládový strom věnuje 1 % svých ročních tržeb ekologickým neziskovým organizacím. Čokolády Chocolate Tree si získaly mezinárodní věhlas a mezi nejoceňovanější najdeme tabulky Whisky Nibs, Chai Spice a Hazelnut (Gianduja). Alastair a Friederike rádi často cestují do Jižní a Střední Ameriky, aby se osobně setkali s farmáři, kteří produkují jejich kakao. Najdete je také na renomovaných čokoládových festivalech a akcích po celém světě, kde předvádějí svou čokoládu a rozšiřují svou fanouškovskou základnu.

Nejen čokoláda typu bean-to-bar, ale Chocolate Tree nabízí také bohatý sortiment rozmanitého zboží, od organických čokoládových tabulek vyrobených s kakaovým likérem z Peru a široké škály vizuálně úžasných inkluzí až po speciální sáčky s horkou čokoládou, které jsou ideální k výrobě jemné čokolády v profesionálních kuchyních.

 

Fotogalerie: Chocolate Tree